Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wiejski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 700 g
cebula 5 małych
marchew 1 szt
kapusta biała 200 g
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
śmietana 22% 4 łyżki
sól
olej do smażenia
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wiejski

Wołowinę pokroić w kostkę i podsmażyć na gorącym oleju.Przełożyć do garnka i zalać wodą tak aby mięso było przykryte.Dodać przyprawę i gotować na małym ogniu ,aż mieso będzie miękkie.ok 1-1,5 godz.Cebulę pokroić na cztery części,marchew na plasterki a kapustę poszatkować.Cebulę i marchew podsmażyć na niewielkiej ilości oleju i razem z kapustą dodać do mięsa.Dusić do miękkości warzyw.Dodać koncentrat pomidorowy,przyprawić do smaku solą.Podawać z kaszą gryczaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 21.11.2012 08:46
super
ziutula
ziutula 04.09.2012 20:48
taki gulasz lubię
kriko 02.08.2012 08:38
z kaszą....pycha
Ilona15 22.07.2012 19:44
musi być smaczny. Osobiście jeszcze nigdy nie gotowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak