Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy kasztelańskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
tłuszcz 10 dag
mąka 2 dag
śmietana 12 dag
cebula 15 dag
grzyby suszone 1,5 dag
chleb razowy 10 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy kasztelańskie

Mięso wyporcjowac, rozbić. Grzyby ugotować. Następnie wyjąc, pokroić w grube paski, zmieszać z podsmażona cebula. Na plastry mięsa kłaść pokrojony w kostkę chleb razowy, a następnie grzyby z cebula. Mięso zwinąć, oprószyć sola, maka, podsmażyć, a następnie dusić do miękkości w wywarze z grzybów. Sos doprawić śmietaną i przyprawami, zagotować, podawać z kluskami lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piekarz29 08.02.2012 20:52
smaczne
marcin36 15.12.2011 18:22
całkiem niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak