Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z papryką i żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżeczki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
sos pieczeniowy 300 ml
olej do smażenia
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z papryką i żurawiną

Mięso kroimy w niewielką kostkę po czym przyprawiamy przyprawami do drobiu i do gulaszu,mieszamy i odstawiamy na półgodziny. Po tym czasie smażymy mięso na rozgrzanym tłuszczu co jakiś czas mieszając. Z wszystkich trzech papryk pozbywamy się nasion i kroimy papryki w kostkę po czym dodajemy ją do mięsa i dusimy ok 10minut,później dodajemy suszoną żurawinę i wlewamy sos pieczeniowy. Zagotowujemy,podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 15.12.2011 07:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak