Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z królika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula 2
majeranek
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z królika

Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć na złotawy kolor pokrojoną cebulę. Mięso z królika bardzo dobrze oczyścić, umyć, a następnie dobrze zmielić. Do zmielonego mięsa wbić dwa całe jajka i dobrze wymieszać. Mięso doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz majerankiem. Do mięsa dodać również podsmażoną cebulę, trochę bułki tartej oraz umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem lub obłożyć papierem do pieczenia i wlać na to zrobioną masę z królika. Ciasto ozdobić za pomocą widelca ( np. narysować kratkę). Pieczeń piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około jedną godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 30.06.2012 08:27
super
pioge7 20.03.2012 06:49
mniam
Karolcia12 13.12.2011 16:52
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak