Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 20 dag
cebula 1 sytuka
włoszczyzna 1 pęczek
boczek wędzony 10 dag
olej
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa

Groch namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy. Cebulę siekamy, włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach i gotujemy warzywa razem z fasolką. Boczek kroimy w paseczki i topimy na oleju. Dodajemy go do zupy, doprawiamy do smaku, zagotowujemy. Podajemy posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak