Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2torebki
marchew 1
jajko 1
cebula 1
pieczarki 5
margaryna
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą.Marchew ugotować i zetrzeć na tarte o dużych oczkach.Do ostygniętego ryżu dodać marchew i pieczarki z cebulą,jajko i 2łyżki bułki tartej ,przyprawić do smaku solą i pieprzem,całość dokładnie wymieszać.Formować okrągłe kotlety i obtaczać w bułce tartej ,smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.06.2014 14:08
ciekawy pomysł, kotlety wyglądają smacznie
caralajna 13.12.2011 15:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak