Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
ziemniaki ugotowane 25 dag
jajko 6
śmietana 18 proc 500 g
kiełbaski cienkie 4 szt
sól
piepz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
boczek 10 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

Boczek pokroic w mala kostke i wytopic na suchej patelni teflonowej(bez dodatku tluszczu)
Surowe ziemniaki umyc obrac i zetrzec.Ugotowane ziemniaki takze obrac ,rozgniesc i wymieszac z surowymi .Dodac jajka,smietane i skwarki z boczku,dobrze wymieszac.Mase ziemniaczana doprawic sola ,pieprzem i szczypta galki muszk..Piekarnik rozgrzac do 200st. .Keksowke nasmarowac tluszczem i wlozyc do niej polowe ciasta ziemniaczanego.Rozlozyc na nim kielbaski ,przykryc reszta ciasta ,wygladzic wierzch.Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku 50-60 min. Nieco przestudzic .Przed podaniem babkę pokroic w plastry i podsmazyc je na chrupiaco na teflonowej patelni.Podawac np .z sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 10.12.2012 17:01
lubie
kriko 01.05.2012 21:17
smaczne
Marta1986 23.02.2012 12:04
pycha
iknbozka 24.12.2011 18:27
fajna
Luki 15.12.2011 11:52
moja babcia robiła coś takiego.Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak