Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w warzywach z szybkowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 kostka
woda 2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina trochę
czosnek 2 zabki
cebula szt
smalec 3 dag
marchew 25 dag
ziemniaki 1/2 kg
rzepa 25 dag
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w warzywach z szybkowaru

Oczyścić warzywa. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, na gorący położyć kawałki indyka, obrumienić, wyjąć. Na to miejsce wrzucić pokrojone. marchew, rzepę i cebulę. Zrumienić je. Włożyć kawałki indyka, wlać wodę, wrzucić kostkę maggi i czosnek, posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Teraz szybkowar otworzyć, wrzucić pokrojone kartofle, ponownie zamknąć szybkowar i ogrzewać 12-15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.07.2013 17:54
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak