Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwas brzozowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 10 dag
sok z brzozy 2 l
rodzynki 5 dag
chleb razowy skórki
czarna porzeczka gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: kwas brzozowy

Świeży sok brzozowy (zbierany wiosną) nalać do drewnianych beczułek lub glinianego, emaliowanego albo szklanego naczynia, dodać skórki z razowego chleba, gałązki czarnej porzeczki oraz cukier. Zostawić, aż płyn sfermentuje. Wlewać go do butelek, do każdej wrzucić kilka rodzynków, szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.12.2011 20:25
hm, ciekawy wynalazek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak