Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
masło 3 łyzki
mąka 3 łyzki
jaja 1 szt
sok z cytryny 1 szt
sól 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z pieczarkami

Cebule posiekać. Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać cebula i przyprawą uniwersalną. Odstawić na 2 godziny. Jajko roztrzepać. Filety panierować najpierw w mace następnie w jajku. Olej rozgrzać na patelni, usmażyć ryby. Pieczarki oczyścić, pokroić na kawałki. Na drugiej patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić pieczarki, podsmażyć. Grzyby zdjąć, posolić. Ryby włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch ułożyć pieczarki i wiórki z masła. Zapiekać 10 min w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 14.12.2011 16:35
smaczne
piekarz29 13.12.2011 22:21
wygląda nieźle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak