Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1.5 kg
marchew 4 szt.
cebula 4 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
ketchup 1 łyżka
olej 3/4 szkl.
cukier 3 łyżeczki
sól
ziele angielskie 6 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchew trzeć na dużych oczkach,seler ,pietruszke na małych.Starte warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą do przykrycia,dodac olej, ziele ang.i liście i gotować do miękości.Usmarzyc ryby. Na olej z ryb wrzucamy pokrojona cebule i smarzymy.
Do warzyw dodajemy sól,cukier,koncentrat pom..ketchup i usmarzona cebule-zagotować.
Ostudzone warzywa zalewamy na rybe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak