Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keczup domowy ostry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory Lima 1,5 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryczka chili 1/4 szt
sól do smaku
cukier kryształ 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Keczup domowy ostry

Z pomidorów odmiany Lima wyciąć do płaskiego garnka środki( całe gniazda nasienne). Dodać łyżeczkę cukru, dwie szczypty soli i dusić na małym ogniu, żeby odparowało jak najwięcej wody. Po 10 minutach dołożyć pokrojoną w piórka dużą cebulę i obraną ze skórki czerwoną paprykę( papryka nie musi być drobno posiekana ale najlepiej sparzona wrzątkiem i obrana ze skórki). Dusić wszystko razem około 40 minut. Na 10/15 minut przed końcem duszenia dodać bardzo drobno pokrojona papryczkę chili. Po zdjęciu z ognia zmiksować sos blenderem na gładką masę. Doprawić do smaku, zagotować- jak tylko zabulgocze odstawić do całkowitego ostudzenia. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 03.02.2014 11:19
j=nie ma jak domowy wyrób
Wacław 25.10.2013 11:55
pyszny,moje ulubione smaki
Ewelina38 12.07.2012 22:37
i taki domowy zawsze najlepszym :)
MAR3STA 22.01.2012 15:23
super
smakowita 21.12.2011 21:08
smaczny
kriso 13.12.2011 21:18
pychota
kriso 13.12.2011 21:18
pychota
sylwia / sytofala 13.12.2011 16:20
uwielbiam domowy ketchup :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak