Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany na spodzie z herbatników

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przepis na aksamitny sernik bez pieczenia na spodzie z herbatników. Masę gotujemy, więc do jej przygotowania nie potrzebujemy piekarnika. 

Składniki:

margaryna 125 gramów
cukier 1 szklanka
twaróg 0.5 kilograma
jajko 2 sztuki
budyń waniliowy 3 opakowania
mleko 1 szklanka
aromat waniliowy 1 opakowanie
rodzynki 0.5 szklanki
herbatniki 1 opakowanie

Porada

Do pieczenia najlepiej użyć tortownicę o średnicy ok. 18-20 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany na spodzie z herbatników

1. Margarynę i cukier roztopić, dodać twaróg i jaja, ciągle mieszając na małym ogniu.

2. Budynie rozmieszać w 1 szklance mleka i wlać do zagotowanej masy, dodać aromat i rodzynki.

3. Na spód blachy położyć herbatniki (należy użyć dużej paczki) i wlać gorącą masę. Na masę (tj. na górę) położyć pozostałe herbatniki. Udekorować według uznania, np. czekoladą. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 02.01.2012 09:30
wyśmienity!
jogobella231
jogobella231 22.12.2011 10:59
świetny
jolanta19 16.12.2011 19:21
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak