Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet sledzowy 1/2 kg
olej roślinny 1 szklanka
cebula biała 3 szt
ocet 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1/4 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż po cygańsku

Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oleju na półmiękko, dodajemy wszystkie przyprawy a na koniec koncentrat wymieszany z octem. Po ostudzeniu układamy w salaterce na przemian cebulę i śledzie pokrojone dowolnie. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia10 21.05.2012 21:41
pyszny
RenataZ-et 19.05.2012 08:36
świetne
jozefinach 28.04.2012 11:14
Pyszności.
smakosz1988 28.04.2012 07:51
mmmmmmmm
cooleczka 17.04.2012 22:52
brzmi smacznie :)
irenka 02.03.2012 19:44
smaczne
Ewelina47 02.01.2012 09:45
pycha
Margo1 14.12.2011 21:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak