Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka posadzone na salami z gorgonzolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
GORGONZOLA 10 dag
sól do smaku
chili
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
salami 4 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka posadzone na salami z gorgonzolą

Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu (ja użyłem tłuszczu z kaczki). Wrzucamy plasterki salami i smażymy kilka minut. Następnie wbijamy jajka. Na wierzch wrzucamy kawałki gorgonzoli i przykrywamy pokrywką. Smażymy bez mieszenia do momentu, gdy ser zacznie się nam roztapiać (ewentualnie jak zobaczymy, że jajko może się nam przywierać to patelni to delikatnie nim poruszamy). Na sam koniec posypujemy solą i świeżo mielonym chili do smaku. Podajemy ze świeżym białym pieczywem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.09.2013 07:53
smaczna potrawka
Ewelka109 24.06.2012 08:04
Proste i fajne
DanutaS 06.01.2012 20:59
trzeba spróbować
smakowita 19.12.2011 16:54
to coś dla mojego brzuszka
Mariusz10 16.12.2011 18:36
pycha
BernadettaP 14.12.2011 18:22
pyszności :)
aginaa 14.12.2011 17:33
smaczne
Marlena/Kinia 13.12.2011 11:16
bardzo ciekawy sposób podania jajek ... do wypróbowania.
Ewa6274879 13.12.2011 09:14
ciekawe smaki :)
iziona 13.12.2011 07:32
Podoba mi się nazwa dania :)
agnieszka137 12.12.2011 23:29
bardzo ciekawe:)
MAR3STA 12.12.2011 22:05
fajna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak