Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorada po tunezyjsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dorada 1 kg
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyzki
natka pietruszki
papryka czerwona 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorada po tunezyjsku

Oczyszczona i dobrze umyta rybę posolić. Łyżkę masła rozetrzeć z czosnkiem, posiekana nacią pietruszki drobno pokrojona papryka, aby powstałą jednolita pasta. Pastę nałożyć do jamy brzusznej ryby i piec 30 min w żaroodpornym płaskim naczyniu w piekarniku, dodając pozostałe masło. Naczynie przykryć folia aluminiowa, aby ryba nie wyschła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 18.12.2011 18:04
fajne
piekarz29 12.12.2011 22:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak