Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po młynarsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 4 szt
mąka 3 łyżki
sok z cytryny
natka pietruszki 3 ga łązki
olej 2 łyżki
masło 3 łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po młynarsku

Sprawione ryby umyć i osuszyć. Posypać sola i pieprzem, następnie obtoczyć w mace. Otrzepać z nadmiaru maki. Na 2 patelniach rozgrzać po łyżce masła i oleju. Włożyć ryby. Po 4 minutach ostrożnie odwrócić na druga stronę i zrumienić, Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Resztę masła roztopić na patelni i poczekać, aż lekko się zrumieni, dodać sok z cytryny. Usmażone ryby przełożyć na wcześniej ogrzane talerze, posypać posiekana natka pietruszki i polać masłem z sokiem cytrynowym. Przybrać plasterkami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:44
super
marcin36 18.12.2011 18:06
ciekawe
piekarz29 12.12.2011 22:15
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak