Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 4 łyżki
mleko 1/2 szkl
śmietana 1 szkl
tarty ser 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w śmietanie

Ryby oczyścić, sprawić, opłukać odciąć głowy i ogony, posolić, oprószyć maka.Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, przełożyć do naczynia do zapiekania.Przyrządzić sos: 2 łyżki maki wymieszać z mlekiem, wlać do śmietany, posolić. Ryby zalać sosem, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.12.2011 11:47
super
marcin36 21.12.2011 15:46
smaczne
piekarz29 12.12.2011 22:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak