Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto widelcem ucierane

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 45 dag
maliny mrożone 30 dag
cukier drobny 20 dag
kwaśna śmietana 1/4 szklanki
olej rzepakowy 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 4 szt.
kruszonka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto widelcem ucierane

Jaja wbić do misy. Dodać 12 dag drobnego cukru i rozmieszać widelcem. Cały czas mieszając dodawać kolejno olej, kwaśną śmietanę i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy o wymiarach 20x20 cm.

Maliny wymieszać z bułką tartą i pozostałym cukrem. Wyłożyć na ciasto. Po wierzchu obsypać kruszonką.

Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 01.03.2013 22:28
lubię takie proste ciasta
irenka 23.05.2012 11:20
szybkie i pyszne
Goya 14.03.2012 15:31
mniam
kasienka23 08.01.2012 18:37
ciekawa nazwa a ciasto z pewnością pyszne
Nina7 19.12.2011 09:39
Łatwe i pyszne
MAR3STA 15.12.2011 19:07
fajne!
aguus 15.12.2011 07:47
Fajne ciacho!
Agnieszka_B 13.12.2011 11:00
Polecam - ciasto robi się szybko i z tego, co zawsze jest pod ręką (jeśli nie ma mrożonych malin można wykorzystać inne owoce).
agnieszka137 12.12.2011 23:26
super nazwa, podoba mi się:)
treonina 12.12.2011 21:52
lubię takie ciasta, szybko się je robi i dobrze smakują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak