Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortille ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
pierś z kurczaka 1szt
Kukurydza z Puszki 1/2puszki
Czosnek suszony Prymat
smietana 18%
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: tortille ze szpinakiem

Pierś z kurczaka kroimy na kawałki, wycinamy tłuszcz, błonki itp, dodajemy sól, pieprz i smażymy. Na osobnej patelni smażymy szpinak na maśle, kiedy się rozmrozi, doprawiamy go czosnkiem, dodajemy majeranek, mieszamy całość na patelni ze śmietaną. Mieszamy szpinak z kukurydzą i kurczakiem. Placki podgrzewamy w piekarniku, ok 2 min na 150 stopniach. Zawijamy farsz w placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak