Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy deser

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 3
mleko 1/2 litra
cukier 3 łyżki
rodzynki 1 garść
serek homogenizowany 4 łyżki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
jajko 2
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy deser

Pomarańcze bardzo dokładnie umyć, przekroić na pół i wyciągnąć z nich miąższ. Wykrojony z pomarańczy miąższ pokroić na mniejsze kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić je na 15 minut. W następnej kolejności rodzynki wymieszać z pokrojonym miąższem z pomarańczy. Budyń dosypać do mleka i ugotować. Serek homogenizowany wymieszać na gładką masę, a po chwili dodać do tego dwa żółtka i bardzo dobrze wymieszać. Masę tą powoli dodawać do ugotowanego budyniu. Do tego dodać miąższ z pomarańczy oraz rodzynki. Białka ubić razem z cukrem. Do pucharków wlać masę zrobioną z pomarańczy, sera, a na to dać masę z ubitych białek i cukru. Orzechy włoskie łuskane bardzo drobno pokroić i posypać z wierzchu deser. Deser dać do rozgrzanego piekarnika i piec do czasu, aż na pianie z białek powstanie skorupka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 13.12.2011 12:53
mniam
gottrina 12.12.2011 18:40
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak