Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bekonowa sałatka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek dag
cytryna 1/3
sałata lodowa 1
majonez 1,5 szklanki
cebula 1
ser pleśniowy 14 dag
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bekonowa sałatka

Boczek pokroić go na nieduże paseczki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Sałatkę dokładnie oczyścić, a następnie porozrywać na mniejsze kawałki . Sałatkę lodową wymieszać razem z bekonem. 1/3 cytryny dokładnie umyć, a następnie wycisnąć z niej sok. Sok wyciśnięty z cytryny połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem i dodać do majonezu. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a w następnej kolejności sos bardzo dobrze zmiksować. Gotowym sosem polać wymieszaną w miseczce sałatkę lodową oraz bekon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 22.07.2012 09:18
pycha
pioge7 30.03.2012 08:41
super
owocówka 20.12.2011 06:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak