Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone meksykanskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5kg
cebula czerwona 1szt
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1/2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
Kukurydza z Puszki 1/4 puszki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: mielone meksykanskie

Do miski wsypujemy fasolę, rozgniatamy ją łyżką, wsypujemy kukurydzę, pokrojoną w kostkę cebulę, pól papryczki chilli(drobno pokrojonej). Wrzucamy mięso. Wyciskami czosnek do miski, dodajemy szczyptę soli, pieprzu, łyżkę przyprawy do mielonego mięsa(stołowa, płaska). Wbijamy jajko, mieszamy cały farsz ugniatając składniki. dosypujemy bułkę tartą. Formujemy plaskie okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce, smażymy, uważając na kukurydzę(strzela!). Usmażone możemy podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak