Tagliatelle z sosem z natki,migdałów i orzeszków piniowych

Tagliatelle z sosem z natki,migdałów i orzeszków piniowych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    50 dag
  • sos:czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    3 pęczki
  • płatki migdałowe

    5 dag
  • orzeszki piniowe

    5 dag
  • parmezan starty

    garść
  • oliwa z oliwek

    ok100-150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować makaron w osolonej wodzie.Natkę,czosnek,orzeszki i płatki ucierać lub zmiksować,przyprawić i dalej ucierać dodając oliwę.Makaron wyłożyć,polać sosem,posypać serem i przyozdobić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Henryka2

29.12.2010 13:17
Znowu skan!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat