Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziana zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
porcja rosołowa 1
woda 5 szklanek
kostka rosołowa 1
natka pietruszki
pieprz
sól
cebula 2
seler 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziana zupa

Porcję rosołową zalać wodą i gotować. Do tego dodać jedną kostkę rosołową i dalej gotować. Całość gotować przez około 30 minut. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała podczas krojenia w oczy, a następnie pokroić ją w niedużą kostkę i dodać do gotującego się wywaru. Seler obrać, dokładnie umyć drobno pokroić i również dodać do zupy. Ugotowaną porcję rosołową wyciągnąć z wywaru i oddzielić mięso od kości. Ugotowane mięso drobno pokroić i ponownie dodać do zupy. Kukurydzę z puszki dobrze odcedzić, a w następnej kolejności zmiksować i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą, a następnie bardzo dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę pogotować. Natkę pietruszki posiekać i dodać ją do zupy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.03.2012 08:03
dobre
Juleczka20 13.02.2012 13:38
super
tomek18 25.12.2011 16:27
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak