Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 50 dag
parówki 50 dag
pietruszka 1
marchewka 1
seler 1/2
biała fasola 1 puszka
por 1/2
ziemniaki 4
cukier
pieprz
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
natka pietruszki
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z parówkami

Buraki bardzo dokładnie umyć, a później ugotować w mundurkach. Po ugotowaniu buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę seler, por i pietruszkę obrać, dokładnie oczyścić, obrać i pokroić w niedużą kostkę. Parówki i ugotować. Po ugotowaniu parówki pokroić w plasterki Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niedużą kostkę. W wodzie zagotować włoszczyznę, ziemniaki. Do zupy dodać liść laurowy i gotować przez około 15 minut. Po tym czasie dodać odcedzoną fasolę białą z puszki. Zupę doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem i jeszcze gotować kilka minut. Do zupy dodać ugotowane i pokrojone w plasterki parówki oraz zagęścić zupę śmietaną. Na koniec do zupy posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.03.2012 08:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak