Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
mleko 150 ml
ser pleśnipwy 28 dag
pieprz
sól
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior w sosie

Kalafior dokładnie umyć i podzielić na mniejsze kawałki Podzielony kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie. Ugotowany kalafior odcedzić. Ser pleśniowy rozdrobnić. Mleko wlać do garnuszka, a później dodać do niego ser pleśniowy. Całość gotować na małym ogniu i mieszać wszystko razem, żeby ser pleśniowy całkowicie się rozpuścił. Sos doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. W naczyniu żaroodpornym poukładać ugotowany kalafior, a następnie zalać go sosem serowym z mleka i sera pleśniowego. Całość zapiekać przez około 15 minut w piecyku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Szczypiorek umyć, drobno posiekać, a następnie posypać kalafior z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 23.03.2012 08:02
mniam
Kamila/kami007 12.12.2011 14:20
mmmm
ronald88 12.12.2011 13:57
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak