Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety cielęce duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
wino kieliszek
jaja 2 szt
natka pietruszki troche
cebula szt
oliwa 1/2 szkl
czosnek ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat troche
filety cielęce 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: filety cielęce duszone

Filety rozbić, posolić, obtoczyć w jaju i w tartej bułce, podsmażyć w gorącej oliwie. Gdy nabiorą złotawego koloru, przełożyć do garnka, a w pozostałej części oliwy dusić siekaną cebulę, czosnek oraz nać pietruszki. Podduszone warzywa włożyć z tłuszczem do garnka, w którym ułożono filety, postawić na ogniu, wlać wino. Kiedy sos wyparuje, dolać dużą łyżkę rosołu i jeszcze raz dusić na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 12-15 min, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.12.2011 13:58
hhmm apetycznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak