Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina duszona z rzepą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

natka pietruszki troche
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir troche
sos sojowy 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
rzepa 30 dag
wołowina 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina duszona z rzepą

Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, pokrajać w paski, włożyć na patelnię do smażenia bez tłuszczu, opiec równomiernie. Przełożyć do rondla, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, oprószyć pieprzem, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dodać sos sojowy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Rzepę umyć, obrać, pokrajać w ćwierćkrążki, dodać do mięknącego mięsá (po 1 godz. duszenia). Oprószyć imbirem, udusić do miękkości. Przyprawię do smaku solą i imbirem. Wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.12.2011 13:59
nigdy takich wynalazków nie jadłem :) ale pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak