Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
cukier 1 łyżka
sok z cytryny 0,5 łyżeczki
woda 3 szklanki
kapusta 0,5 kilograma
chili 0,5 sztuki
mięso wołowe 300 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona z kapustą

1. Mięso umyć, pokroić, włożyć do rondla.
2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty.
3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godziny aż mięso będzie miękkie.
4. Na 20 minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę.
5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 03.02.2012 10:33
w sam raz dziś na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak