Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczark 500 g
kostka rosołowa 1
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
masło
ziele angielskie
mąka 4 łyżki
śmietana 30% 1 szklanka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Pieczarki czyścimy i drobno kroimy. Dusimy na maśle. Wlewamy wodę (1 litr), dodajemy przyprawy, kostkę rosołową i wszystko zagotowujemy.

Mąkę mieszamy w 200ml wody i wlewamy do sosu. Zagotowujemy. Gdy sos zacznie gęstnieć wlewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.12.2011 14:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak