Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z lubczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1
masło roślinne 3 łyżki
śmietana 30% 2 szklanki
mąka 1 łyżki
przyprawy
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z lubczykiem

Kroki postępowania

1
Na patelni rozpuszczamy masło, a nastepnie lekko rumienimy cebulę pokrojona w piórka, doprawiamy lekko jarzynką i pieprzem.
Krok 1 - Sos pieczarkowy z lubczykiem foto
2
Następnie dodajemy do cebuli pokrojone w plastry pieczarki i je dusimy. Przekładamy wszystko do garnka.
Krok 2 - Sos pieczarkowy z lubczykiem foto
3
Smietanę łączymy z mąka i wlewamy do pieczarek. Doprawiamy całość lubczykiem oraz solą i pieprzem wedle potrzeby - gotujemy sos do czasu aż zgęstnieje.
Krok 3 - Sos pieczarkowy z lubczykiem foto
4
Tak przygotowany sosem polewamy ziemniaki.
Krok 4 - Sos pieczarkowy z lubczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 07.11.2012 22:32
Uwielbiam pieczarki pod każdą postacią. Po prostu pycha!
Andysz 06.11.2012 13:02
rewelacyjny sos;]
caffee_tea 26.02.2012 11:42
ciekawe przepis
Mati13 16.12.2011 15:13
na pewno jest smaczny
Agnieszka_B 13.12.2011 10:57
Taki sos bardziej pasowałaby mi do makaronu, ale przepis z lubczykiem - mistrzostwo świata:)
Sroczka 12.12.2011 12:34
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak