Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń mięsna obsypana chili

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt.
chili 2 szt.
por 1 szt.
cebula 1 szt.
mleko 1/3 szklanki
bułka tarta pikantna 5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
karkówka 1,2 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń mięsna obsypana chili

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. Do mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę i por pokrojony na plastry. Posypać papryką ostrą mieloną, ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i solą. Wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Krok 1 - Pieczeń mięsna obsypana chili foto
2
Mięso wraz z przyprawami i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia.
Krok 2 - Pieczeń mięsna obsypana chili foto
3
Do mięsa dodać bułkę tartą namoczoną w mleku oraz jaja. Starannie połączyć składniki.
Krok 3 - Pieczeń mięsna obsypana chili foto
4
Masę mięsną przełożyć do formy. Papryczki chili oczyścić. Drobno posiekać i posypać po wierzchu pieczeni.
Krok 4 - Pieczeń mięsna obsypana chili foto
5
Wstawić d piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piec 10 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec kolejne 40 minut.
Krok 5 - Pieczeń mięsna obsypana chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.11.2012 13:03
pięknie wygląda ta pieczeń;)
Beatris 06.10.2012 13:38
Doskonała pieczeń.
Małgorzata106 22.02.2012 18:34
musi być pyszna
Nina7 19.12.2011 09:52
Fajna pieczeń:)
Misiek1 17.12.2011 13:54
super!
aguus 16.12.2011 07:53
Fajna propozycja
pawel6 12.12.2011 10:14
Zapowiada się bardzo smacznie:)
BernadettaP 12.12.2011 07:25
pyszna :)
Anna146 12.12.2011 06:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak