Pieczeń mięsna obsypana chili

Pieczeń mięsna obsypana chili

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajo całe

    2 szt.
  • chili

    2 szt.
  • por

    1 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • mleko

    1/3 szklanki
  • bułka tarta pikantna

    5 łyżek
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • karkówka

    1,2 bez kości
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczeń mięsna obsypana chili
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. Do mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę i por pokrojony na plastry. Posypać papryką ostrą mieloną, ziołami prowansalskimi, pieprzem ziołowym i solą. Wymieszać i odstawić na 2 godziny.
Krok 2 - Pieczeń mięsna obsypana chili
Mięso wraz z przyprawami i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia.
Krok 3 - Pieczeń mięsna obsypana chili
Do mięsa dodać bułkę tartą namoczoną w mleku oraz jaja. Starannie połączyć składniki.
Krok 4 - Pieczeń mięsna obsypana chili
Masę mięsną przełożyć do formy. Papryczki chili oczyścić. Drobno posiekać i posypać po wierzchu pieczeni.
Krok 5 - Pieczeń mięsna obsypana chili
Wstawić d piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piec 10 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec kolejne 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

06.11.2012 13:03
pięknie wygląda ta pieczeń;)

Beatris

06.10.2012 13:38
Doskonała pieczeń.

Małgorzata106

22.02.2012 18:34
musi być pyszna

Nina7

19.12.2011 09:52
Fajna pieczeń:)

Misiek1

17.12.2011 13:54
super!

aguus

16.12.2011 07:53
Fajna propozycja

pawel6

12.12.2011 10:14
Zapowiada się bardzo smacznie:)

BernadettaP

12.12.2011 07:25
pyszna :)

Anna146

12.12.2011 06:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat