Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 0.5 kg
drożdże 50 g
sól szczypta
cukier 2 łyżki
mleko 2 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Mąkę przesiać, dodać sól, pomieszać, w środku zrobić dziurę do niej skruszyć świeże drożdze. zasypac cukrem, i zalac polowa szklanki letniego mleka,
Odstawić na 10 - 15 minut. Po 15 min dodać resztę mleka, jajko i wymieszać. Na koniec dodać łyżkę mąki. Później należy odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Ciasto należy nabierać chochlą. Smażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 16.12.2011 18:43
były pyszne były:)
kasiazur 11.12.2011 21:25
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak