Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 3 szt
masło 35 g
mąka 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 1/2 szkl
jajko
szynka 200 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Selery z szynką

Selery opłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie,pokroić w plasterki,z mąki ,masła zrobić zasmażkę,zdjąć z ognia,dodać mleko i roztrzepane żółtko,dobrze wymieszać,połączyć z selerami i pokrojoną w paseczki szynką,dodać sól,pieprz oraz sok z cytryny,zagotować i trzymać w cieple jeszcze około 5 minut,podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak