Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 90 dkg
jajko 3 szt
mleko 3/4 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ciasto francuskie
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z cebulą

Ciasto francuskie rozwałkować na okrągły placek o średnicy 30 cm,cebulę obrać,pokroić w cienkie plasterki i usmażyć w dużej ilości tłuszczu,na cieście rozłożyć cebulę,polać jajkami wymieszanymi z mlekiem,posolić,do smaku dodać pieprz i piec w piekarniku,podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 26.05.2012 16:55
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak