Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowiec
Kruszonka: zimne masło, cukier i mąkę połącz. Gdy ciasto wyrośnie, włóż do natłuszczonej blachy. Posyp kruszonką. Piecz ok. 40 min. w temp. 180oC.
Ciasto: | |
mąka | 0.5 kg |
mleko | 1 szklanka |
masło | 1 kostka |
rodzynki | 10 dkg |
cukier | 2/3 szklanki |
białko | 2 sztuki |
żółtko jajek | 3 sztuki |
drożdże | 1 opakowanie |
kruszonka | |
mąka | 4 łyżki |
masło | 2 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: