Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy truskawowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
Krem:
masło 3/4 kostki
mleko 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
ponadto :
truskawki 1 kg
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy truskawowiec

Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno, powoli wsypując cukier. Dodaj żółtka, nie przerywając ubijania. Powoli wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy, piecz ok. 20min.
w temp. 150oC.
Mąkę, cukier i żółtko rozmieszaj z pół szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj, wlej mieszankę, ugotuj budyń.
Truskawki oczyść, pokrój. Galaretki przygotuj wg instrukcji. Biszkopt posmaruj kremem. Ułóż truskawki, zalej galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.11.2012 23:58
pyszny
wojtek5 28.03.2012 20:58
uwielbiam to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak