Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
Farsz:
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
masło
sól
pieprz
Panierka:
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki, cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na maśle, doprawiamy.
Krok 1 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto
2
Mięso mielimy, doprawiamy i mieszamy.
Krok 2 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto
3
Masę mięsną rozkładamy na dłoni na placek, dajemy na środek farsz pieczarkowy, zlepiamy i panierujemy: mąka, roztrzepane jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju z każdej strony.
Krok 3 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto
4
Podajemy z ziemniakami, frytkami i surówką.
Krok 4 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.11.2012 13:04
smacznie wyglądają te roladki;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak