Wątróbki drobiowe zapiekane w bułeczkach

Wątróbki drobiowe zapiekane w bułeczkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki drobiowe

    35-40 dag
  • ser żółty

    6 plastrów
  • cebula

  • majeranek

    łyżeczka
  • kajzerka

    6
  • olej do smażenia

  • sól, pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbki opłukać,oczyścić,pokroić.Obraną cebulę i paprykę również pokroić.Na rozgrzanym oleju lekko podsmażyć wątróbkę,dodać cebulę,paprykę i chwilę poddusić.Dodać majeranek i doprawić.
Kajzerki przekroić wzdłuż i usunąć środki.Brzegi posmarować delikatnie masłem.Napełniać farszem z patelni i przykryć plastrem sera. Zapiekać w180stopniach kilka min(ok10) aż ser się rozpuści.
Razem lub zamiast majeranku można dodać np tymianek

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Henryka2

29.12.2010 12:49
Skan zdjęcia!

bernika

13.08.2010 22:13
zdjecie z gazety!

Jolanta40

05.08.2010 17:11
świetny przepis, przygotuję to danie przy najbliższej okazji

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat