Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOPATKA BARANIA PIECZONA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka barania bez kości 1 kg
czosnek 3 ząbki
masło 35 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOPATKA BARANIA PIECZONA

Mięso umyć, naszpikować połówkami czosnku, natrzeć grubo tłuszczem, posypać solą i pieprzem i ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut, podlewając co jakiś czas sosem z pieczeni. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 02.01.2012 12:33
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak