Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMAŻONE WĄTRÓBKI CIELĘCE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 0,6 kg
mleko 0,6 litra
margaryna 60 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SMAŻONE WĄTRÓBKI CIELĘCE

Wątróbkę umyć, oczyścić z błon i żył, włożyć do naczynia z mlekiem i odstawić na 15 min. Następnie odsączyć i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wątróbki smażyć po 5 minut z obu stron. Do smaku posypać je solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 02.01.2012 12:33
Super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak