Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA GOTOWANA NA PARZE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba świeża 2 kg
sok cytrynowy
masło
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA GOTOWANA NA PARZE

Rybę umyć, sprawić i odfiletować. Do garnka nalać wody, zagotować. Na talerzu, którego średnica jest większa niż otwór w garnku ułożyć ryby, posypać je solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na każdym filecie położyć trochę masła. Przykryć całość drugim (takim samym rozmiarem) talerzem. Talerze położyć na garnku z wrzącą wodą na ok. 15 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 18.07.2012 10:47
mniam
accee 02.01.2012 12:35
Super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak