Galaretka z pstrąga

Galaretka z pstrąga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    2 filety
  • marchewka

    1 sztuka
  • kukurydza konserwowa

    100 g
  • rodzynki

    1 łyżka
  • żelatyna

  • bulion warzywny

    1 kostka
  • natka pietruszki suszona

    2 łyżeczki
  • jaja na twardo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety ugotować z marchewką pokrojoną w plasterki w bulionie warzywnym. Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody i rozprowadzić w 500 ml wrzącej wody. Pstrąga podzielić na małe kawałki. W małych miseczkach ułożyć plaster jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydze i rodzynki. Delikatnie zalać galaretką. Wstawić do lodówki i postawić do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika193

17.08.2010 10:42
oj uwielbiam taki

plocia

17.08.2010 09:41
w galarecie nie robię ale nie mówię nie

iwa643

02.07.2010 08:18
lubie pstrągi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat