Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pstrąga

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 filety
marchewka 1 sztuka
kukurydza konserwowa 100 g
rodzynki 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion warzywny 1 kostka
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżeczki
jajko ugotowane na twardo 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pstrąga

Filety ugotować z marchewką pokrojoną w plasterki w bulionie warzywnym. Żelatynę namoczyć w 100 ml zimnej wody i rozprowadzić w 500 ml wrzącej wody. Pstrąga podzielić na małe kawałki. W małych miseczkach ułożyć plaster jajka, marchewki, listki natki pietruszki, kawałki ryby, kukurydze i rodzynki. Delikatnie zalać galaretką. Wstawić do lodówki i postawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 17.08.2010 10:42
oj uwielbiam taki
plocia 17.08.2010 09:41
w galarecie nie robię ale nie mówię nie
iwa643 02.07.2010 08:18
lubie pstrągi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak