Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaiserschmarrn

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
jajko 4 szt
mleko 1,5 szklanki
cukier 50 gram
rodzynki 100 gram
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaiserschmarrn

Żółtka utrzeć z cukrem dodać mleko i mąkę , a potem rodzynki . Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą . Na patelni rozgrzać masło i piec dość grube placki które po przewróceniu szarpie się na mniejsze przy pomocy dwóch widelców. Podawać posypane cukrem pudrem i musem jabłkowym .
Placuszki są bardzo puszyste :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.12.2012 20:53
super
Cukiereczek13 26.09.2012 13:23
bardzo lubię kuchnie innych krajów, więc skuszę się na te racuszki :)
jogobella231
jogobella231 05.03.2012 20:42
extra
sylwia / sytofala 13.02.2012 21:49
zdecydowanie bardziej puszyste , niektórzy mówią , że to słodki omlet z rodzynkami
IZABELA29 09.02.2012 08:42
coś jak nasze racuchy
sylwia / sytofala 11.12.2011 18:25
to jest danie austriackie. Mleka czasem potrzeba 0,5 l ale to widać po konsystencji, ciasto musi się swobodnie rozlewać na patelni , ale jest troszkę gęstsze .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak