Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marcepan w cieście francuskim

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
masa marcepanowa 1 opakowanie
żółtko jajek 1 sztuka
migdały kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: marcepan w cieście francuskim

Gotowe ciasto francuskie pokroić w kwadraty (lub jak ktoś woli inne kształty), Do środka kładziemy kulkę z masy marcepanowej i migdał, po czym zwijamy i zlepiamy. Kaażde ciastko smarujemy żółtkiem i pieczemy 10-15 min w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.09.2013 09:57
ale pyszności,uwielbiam marcepan
Ewelina38 15.09.2013 19:14
masa marcepanowa i ciasto francuskie... uwielbiam :)
jordi 24.08.2013 13:37
uwielbiam marcepan,więc przepis dla mnie idealny
Krystyna32 04.08.2013 08:43
pychotka !
ONY_za_kare 08.07.2013 09:49
fantastyczny prosty pomysł na coś przepysznego!
czekoladka_m 04.06.2013 13:18
ja za marcepanem nie przepadam, ale mój mąż byłby zachwycony:)
Granita 10.05.2013 08:48
pomysłowe i smaczne
Klausia 11.04.2013 11:07
O nie uwielbiam marcepan, ale w połączeniu z ciastem francuskim to jeszcze nie próbowałam :D
Łukasz15 10.04.2013 12:53
Mniam, uwielbiam marcepan
miki47 07.04.2013 09:45
ciekawy przepis
Wafelek2601 25.03.2013 19:23
Uwielbiam, pyszności
Motorek 06.02.2013 09:07
coś dla mnie ponieważ lubię marcepana
IZABELA29 25.01.2013 09:46
ciekawa propozycja
ben-ka 24.01.2013 11:30
jakie to musi być smaczne!
Katarzyna59 03.01.2013 09:59
super
anemon 26.11.2012 07:34
Świetny pomysł na "coś słodkiego do kawy" - smaczny i nieskomplikowany, czyli tak jak lubię.
adelajda 05.11.2012 19:35
lubię marcepan często robię
sara1 19.09.2012 11:49
coś dla mnie bardzo lubię marcepan
Dorota37 07.08.2012 07:40
zapewne pycha
gacopierz23 25.07.2012 15:30
z marcepanem to jest to
mirosława4 09.07.2012 18:39
zapewne są smaczne
Fiffi 26.05.2012 23:36
super
Dorian 21.05.2012 08:53
pycha
caralajna 14.02.2012 08:48
marcepan śmiało można zapiekać, to w końcu głównie cukier i migdały :)
Emiliozo 14.02.2012 07:56
co za pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak