Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młode ziemniaki z dipami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone pomidory w oliwie ok10 dag
strączek papryczki chili
twaróg 50 dag
śmietana gęsta
ketchup 2 łyżki
koncentrat pomidorowy łyżka
sól, pieprz
ser owczy ok5-10 dag
trybula kilka gałązek
Szczypiorek cienki
natka pietruszki
jogurt naturalny
sok z cytryny lub limonki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Młode ziemniaki z dipami

Ziemniaki wyszorowane,w mundurkach,gotuj ok15 - 20min w osolonej wodzie.
1.Pomidory osącz z zalewy,pokrój.Chili rozetnij,usuń nasionka.Strączek drobno posiekaj.Zmiksuj połowę twarogu ze śmietaną,ketchupem i koncentratem.Dodaj pomidory i papryczkę.Dopraw i dokładnie wymieszaj.
2.Resztę twarogu zmiksuj z jogurtem i serem owczym,dodaj zioła,dopraw i dodaj sok z cytryny.
Ziemniaki posyp grubą solą morską i podawaj z dipami (jeszcze lepiej smakują pieczone w folii lub troszkę podgotowane i zapiekane.Po wyjęciu naciąć i włożyć po łyżeczce dipu)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.07.2012 06:03
dobre
Zoso 04.12.2011 22:32
smaczne danie
noculos 16.07.2010 11:10
Troszkę pracochłonne, ale wynik niebanalny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak