Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 0.5 kostki
cukier puder 5 łyżek
mleko 6 łyżek
kakao 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa czekoladowa

Masło rozpuszczamy na małym ogniu,do tego dodajemy cukier puder i mieszamy aż do rozpuszczenia się,wlewamy 3łyżki mleka i kakao,ciągle mieszając dodajemy pozostałe trzy łyżki (lub więcej) mleka. Zdejmujemy z ognia i kiedy troszkę ostygnie polewamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak