Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki ze szpinakiem i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4
mrożony szpinak 20 dag
czosnek
mozzarella 10 dag
masło 1 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki ze szpinakiem i mozzarellą

Każdego fileta przekrój w poprzek na połowę i lekko rozbij posyp sola , przyprawą do drobiu i odstaw w chłodne miejsce , w tym czasie szpinak rozmroż , przesmaż na masełku i dodaj posiekane ząbki czosnku i podduś aż woda odparuje , ser pokrój na grube plastry , na połowę filetów wyłóż masę szpinakową , przykryj plastrami mozzarelli a potem pozostałymi połówkami filetów , boki fileta zepnij wykałaczkami , na patelni rozgrzej spora ilość oleju i kładż na nią wypełnione kieszonki , i obsmaż z obu stron z obu stron , potem zmniejsz płomień smaż jeszcze 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 17.01.2014 08:53
na pewno pyszne
Kate131 01.01.2012 10:03
tez takie robie.pyszne są
Katarzyna/kate1980 11.12.2011 22:19
wspaniałe
aginaa 11.12.2011 19:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak